Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

INTERNET STVARI

Prosojnice: Platforma IoT za digitalno Slovenijo

Objavljamo prosojnice, ki so bile podlaga za strokovni dialog Javno naročilo: Platforma IoT za digitalno Slovenijo.

Prosojnice vsebujejo vprašanja, na katere Vas prosimo, da nam, na naslov gp.mju(at)gov.si odgovorite do 24.9.2018. Prosimo Vas, da v polje zadeva obvezno navedete »Strokovni dialog – Platforma IoT za digitalno Slovenijo«.

 

 

Vabilo na strokovni dialog v zvezi s pripravo javnega naročila »Platforma IoT za digitalno Slovenijo«

Na Ministrstvu za javno upravo (v nadaljevanju: MJU) bomo v skladu z drugim odstavkom 64. člena Zakona o javnem naročanju (Uradni list RS, št. 91/15 in 14/18), izvedli strokovni dialog v okviru katerega želimo pridobili informacije, ki nam bodo koristile pri pripravi dokumentacije v zvezi z oddajo javnega naročila »Platforma IoT za digitalno Slovenijo«.

 

MJU izvaja projekt »Platforma IoT za digitalno Slovenijo«. V okviru tega projekta predstavlja najpomembnejši segment nakup in vzpostavitev Platforme interneta stvari.

 

Namen javnega naročila »Platforma IoT za digitalno Slovenijo« je zagnati Platformo Interneta stvari, ki bo omogočala zajem podatkov iz različnih senzorskih omrežij. Platforma bo nameščena na Razvojno-inovativnem oblaku (RIO). Na Platformi IoT bodo kasneje razvite in nameščene aplikacije oz. rešitve, ki bodo pospešile in olajšale uvedbo koncepta pametnih mesti in skupnosti.

 

Z javnim naročilom »Platforma IoT za digitalno Slovenijo«:

  • bo zagotovljena platforma IoT, ki bo omogočala povezljivost končnih naprav, upravljanje naprav, zajem in hrambo podatkov, obdelavo in upravljanje dogodkov ter vizualizacijo podatkov,
  • bodo vzpostavljeni osnovni pogoji za vseslovensko nizkoenergijsko prostrano omrežje (LPWAN) na osnovi tehnologije LoRaWAN,
  • bodo zagotovljeni pogoji za zagotovitev nadgradenj in sprememb platforme.

Predmet javnega naročila »Platforma IoT za digitalno Slovenijo« bo nakup, dograditev ter zagotovitev nadgradenj in sprememb Platforme interneta stvari.


Glede na zgoraj navedeno, gospodarske subjekte vabimo, da se udeležijo strokovnega dialoga, ki bo potekal v dveh delih:

 

a) Prvi del bo v torek, 18.09.2018 od 8:30 do 12:30 v prostorih Ministrstva za javno upravo, Konferenčna dvorana (1. nadstropje) na Langusovi 4, Ljubljana. Prvi del strokovnega dialoga bo potekal po naslednjem dnevnem redu:

  • naročnik bo predstavil predmet javnega naročila »Platforma IoT za digitalno Slovenijo«,
  • naročnik bo predstavil vprašanja gospodarskim subjektom v zvezi s tem javnim naročilom,
  • gospodarski subjekti bodo imeli čas za postavitev vprašanj v zvezi s predstavitvijo predmeta javnega naročila in vprašanj naročnika.

b) V drugem delu strokovnega dialoga bo naročnik prosil gospodarske subjekte za pisne odgovore na, v prvem delu, predstavljena vprašanja naročnika. Podrobnosti glede drugega dela strokovnega dialoga bodo predstavljene v prvem delu.

 

Udeležba na strokovnem dialogu za gospodarske subjekte ni obvezna in ni pogoj za sodelovanje pri predmetnem javnem naročilu.


Pojasnilo:
Naročnik lahko pred začetkom postopka javnega naročanja izvede preverjanje trga, da bi pripravil oddajo javnega naročila in obvestil gospodarske subjekte o svojih načrtih in zahtevah v zvezi z javnim naročanjem. Naročnik lahko v ta namen izvede strokovni dialog in v okviru tega zaprosi ali upošteva nasvete, ki jih bo lahko uporabil pri pripravi dokumentacije v zvezi z oddajo javnega naročila, pod pogojem, da taki nasveti oziroma priporočila ne preprečujejo ali omejujejo konkurence ter ne pomenijo kršenja načela enakopravne obravnave ponudnikov in načela transparentnosti javnega naročanja.