Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

ENOTNA SPLETNA INFORMACIJSKA TOČKA

V skladu z Uredbo (EU) 2018/1807 in na podlagi Uredbe o izvajanju Uredbe (EU) o okviru za prosti pretok neosebnih podatkov v Evropski uniji. Ministrstvo za javno upravo kot ministrstvo, pristojno za informacijsko družbo, vzpostavlja enotno spletno informacijsko točko za objavo informacij o zahtevah glede lokalizacije neosebnih podatkov iz okvira različnih resorjev.

 

V ta namen Uredba o izvajanju Uredbe (EU) o okviru za prosti pretok neosebnih podatkov v Evropski uniji nalaga pristojnim organom, ki v področnih predpisih postavljajo zahteve glede lokalizacije neosebnih podatkov, da  zagotovijo ministrstvu  vse potrebne informacije o postavljenih zahtevah (v prehodnih določbah podaja tudi rok, in sicer do 30. decembra 2019). 

 

Povezava na informacije o vseh zahtevah glede lokalizacije podatkov v državah članicah in do  enotnih spletnih informacijskih točk držav članic bo zagotovljena tudi na spletni strani Evropske Komisije (na: https://europa.eu/youreurope/business/running-business/developing-business/using-storing-transferring-data/index_en.htm).