Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

SI EESSI

 

 

Ministrstvo za javno upravo je partner v nacionalnem konzorciju petih projektnih partnerjev (MDDSZ (koordinator), ZZZS, ZPIZ, ZRSZ in MJU), ki je v okviru CEF mehanizma prijavil projekt »Slovenian implementation of Electronic Exchange of Social Security Information – SI EESSI« (v nadaljevanju: projekt SI EESSI) v trajanju od 2. 1. 2017 do 15. 3. 2019.

 

Cilj projekta SI EESSI je omogočiti elektronsko izmenjavo podatkov v okviru socialnega sektorja med inštitucijami držav članic EU. Udeležba Ministrstva za javno upravo je v projektu pomembna zaradi vzpostavitve nacionalne vstopne točke in povezave s centralnim EESSI sistemom, instalacija RINE, torej kreiranje dostopne točke, preko katere se bodo institucije socialnega varstva povezovale na EU varovano omrežje sTESTA NG.

 

Projekt SI EESI je sofinanciran s strani Instrumenta za povezovanje Evrope (CEF), na podlagi sporazuma o dodelitvi sredstev št. INEA/CEF/ICT/A2016/1193657, Action No 2016-SI-IA-0014.