Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

ZANIMIVOSTI

 

 

EU PROJEKT, MOJ PROJEKT predstavlja primere dobrih praks, ki so bili in so sofinancirani iz sredstev EKP. V letu 2016 je bil na izboru za EU PROJEKT, MOJ PROJEKT izbran tudi projekt "e-Uprava", ki je produkt Ministrstva za javno upravo.Namen državnega portala eUprava je ponuditi upravne storitve uporabnikom/državljanom preko svetovnega spleta in tako poleg klasičnih dostopov, zagotoviti dodatno elektronsko pot za opravljanje storitev. Portal eUprava ponuja več kot 180 različnih elektronsih vlog na področjih, ki spremljajo vse pomembnejše dogodke v posameznikovem življenju (npr. rojstvo, šolanje, zaposlitev, upokojitev, ipd.). Na portalu lahko tako dobimo različne vloge, kot so:

 

  • vloga za otroški dodatek,
  • potrdilo iz kazenske evidence,
  • prijava začasnega prebivališča,
  • pridobitev informacij v zvezi z gradbenim dovoljenjem,
  • registracija vozila, ipd.


Posebnost portala je, da je prilagojen uporabnikom s posebnimi potrebami, kot so slepi, slabovidni, dislektiki, starejši. Na voljo pa je tudi že 100 vsebin, ki so prilagojene gluhim, saj so prevedene v kretni jezik.