Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

CILJNO VODENJE

Nazadnje osveženo: 24. 8. 2017

 

SISTEM MERLJIVIH CILJEV IN KAZALNIKOV


V Strategijo razvoja javne uprave 2015-2020 (SJU 2020) smo kot enega ključnih ciljev na področju vodenja kakovosti zapisali uvedbo sistema merljivih ciljev in kazalnikov, ki je pomemben del interaktivnega in celovitega upravljanja uspešnosti.

 

Odličnost izvajanja storitev javne uprave je naše vodilo in zaveza, ki vpliva na razvoj demokratičnih procesov v družbi, gospodarsko rast in socialno kohezijo državljanov. Zavedanje pomena doprinosa vsakega posameznika, namena in odgovornosti pri dosegi skupnih ciljev, pa temelj na katerem snujemo sistem ciljnega vodenja. Celovito bomo strateške cilje oziroma razvoj in napredek dosegali le z upoštevanjem vseh elementov uspeha – postavili smo tri temeljne stebre v okviru katerih zastavljamo cilje, ki so razvojno naravnani, prinašajo dodano vrednost:

 

1. ORGANIZACIJSKA UČINKOVITOST IN BOLJŠE UPRAVLJANJE VIROV

2. ODGOVORNO ODLOČANJE, INTEGRITETA IN ZAVZETOST

3. BOLJŠI PREDPISI IN KAKOVOSTNE STORITVE, POVEČANO ZAUPANJE

 

 

 

 


Trenutno poteka pilotni projekt na MJU, sodelujoči partner v pilotnem projektu je Služba Vlade za razvoj in kohezijo. V obdobju projekta bomo pridobili povratne informacije pri implementaciji ciljnega vodenja v javno upravo ter pripravili usmeritve in podlage za integracijo na ostalih organih državne uprave v okviru  operacije Učinkovito upravljanje zaposlenih.

 

Do ciljev naj nas vodi:

 

DRZNA ODGOVORNOST, IGRIVA INOVATIVNOST in PARTNERSKO SODELOVANJE.

 

 

Ker vemo!

 

Za lažje razumevanje konceptualne zasnove in postavljanja ciljev v okviru treh temeljnih stebrov, smo pripravili USMERJEVALNE KARTICE z NAVODILI.

 

V kolikor bi želeli izvedeti več, nas pokličite ali pišite na spodaj navedene kontakte, z veseljem vam odgovorimo na vaša vprašanja.

 

Barbara Zupanc, tel. št.: 01 478 89 20, e-naslov: barbara.zupanc1(at)gov.si
Loredana Leon, tel. št.: 01 478 78 40, e-naslov: loredana.leon(at)gov.si