Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

MEDNARODNO SODELOVANJE

CALL FOR INNOVATIONS 2018

Observatorij za inovacije v javnem sektorju (OPSI), pod okriljem OECD, je  v sodelovanju z Mohammed Bin Rashidovim centrom za vladne inovacije (MBRCGI), v avgustu objavil mednarodni razpis za prijavo primerov dobrih praks uvedb inovacij za vse države članice. 

 

Tako so nas letos že drugo leto zapored pozvali k posredovanju primerov dobrih praks v javnem sektorju. Poziv smo prejeli v okviru projekta Inovativen.si, kjer spodbujamo drugačne pristope in izmenjavo dobrih praks tako doma kot na mednarodnem nivoju.   

 

Gre za poziv k posredovanju novosti in novih praks, ki izboljšujejo kakovost, učinkovitost ali zadovoljstvo uporabnikov v javnem sektorju. 

 

Izbrane študije primerov bodo podlaga za letno poročilo o globalnih trendih, v katerem so predstavljene najboljše inovacije in nove prakse, ki se pojavljajo v vladah po svetu in bodo predstavljene v Global Trends poročilu. Od teh praks bodo najboljše predstavljene na konferenci OECD OPSI Innovation in Government novembra 2018 v Parizu in na Edge of Government, ki je del dogodka World Government Summit, ki bo potekal februarja 2019 v Dubaju.

Izbrani primeri bodo nominirani tudi za prestižno nagrado Edge of Government.

Omenjen poziv je za vse nas odlična priložnost, da celotni javnosti, tako nacionalni kot mednarodni, pokažemo naše dosežke, odlične produkte in storitve, ki so rezultat predanosti in odličnosti pri opravljanju našega dela.

 

"V času naraščajoče zapletenosti, hitro spreminjajočih se zahtev in velikih fiskalnih pritiskov morajo vlade izzive reševati na drugačne načine. Naš poziv za inovacije je dobiti pregled za inovacije v javnem sektorju, ki nam natančno pokaže, kakšne so prednosti inovacij v javnem sektorju danes," 

 

napoveduje Jamie Berryhill, analitik za inovacijsko politiko in avtor poročila o globalnih trendih.

 

Slovenija je na OPSI portal do izteka prijav posredovala 13 dobrih praks iz različnih področij in od različnih organov. Dobre prakse, ki bodo potrjene s strani OECD bomo tudi podrobneje predstavili.

 

OECD DEKLARACIJA O INOVATIVNOSTI

Na nivoju EU in OECD članic se pripravlja Deklaracija o inovativnosti, ki kot prvi dokument želi v državah članicah poenotiti delovanje in upravljanje na področju inovativnosti. Sprejem omenjenega dokumenta se načrtuje na letni konferenci inovativnosti v Parizu sredi novembra 2018.