Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

OSNOVE MODELA CAF

Nazadnje osveženo: 28. 3. 2018

OSNOVNO USPOSABLJANJE ZA VODENJE KAKOVOSTI IN UPORABO MODELA CAF

 

V letu 2017 smo na Ministrstvu za javno upravo začeli s projektom Uvajanje sistemov vodenja kakovosti v organe javne uprave in v tem okviru, v sodelovanju z Upravno akademijo in ob podpori sredstev Evropskega socialnega sklada, organizirali prva brezplačna osnovna usposabljanja za vodenje kakovosti in uporabo modela CAF. Na prva usposabljanja smo povabili udeležence iz tistih organizacij, ki so se vključile v projekt in v letu 2017 prvič stopile na pot samoocenjevanja po modelu CAF. Tako so bili udeleženci delavnic hkrati tudi člani ocenjevalnih skupin in "začetniki" na področju samoocenjevanja. Enodnevno usposabljanje je udeležence uspešno pospremilo na pot samoocenjevanja, kar se je v nadaljevanju potrdilo v izvedenih projektih v njihovih organizacijah.


V letu 2018 je bilo v sodelovanju z Upravno akademijo in ob podpori sredstev Evropskega socialnega sklada ponovno organizirano brezplačno usposabljanje za vse člane samoocenjevalnih skupin v organizacijah, ki bodo prvič izvedle samooceno po modelu CAF. Ker smo v preteklem letu, ob spodbujanju organizacij javne uprave po ponovnih samoocenitvah, zaznali velik interes po tovrstnem usposabljanju, smo možnost udeležbe na brezplačnem izobraževanju razširili. Usposabljanje smo ponudili tudi zaposlenim v tistih organizacijah, ki so redne uporabnice modela CAF in bi v svojih vrstah želeli povečali število t.i. notranjih ocenjevalcev. Usposabljanje v letu 2018 smo tudi vsebinsko nadgradili in razširili na dva dni, saj želimo udeležencem zagotoviti dovolj trdno teoretično osnovo o modelu CAF, hkrati pa ga predstaviti v praksi, kot praktično delavnico s simulacijo izvedbe samoocene.

 

Brezplačna usposabljanja izvajamo glede na razpoložljiva sredstva in so omejena na tiste organizacije, ki želijo pristopiti k projektu uvajanja modela CAF v organizacijo. Vabilo prejmejo vsi, ki jih na MJU vodimo kot uporabnike modela CAF. Običajno pozivamo k prijavi ob zaključku leta tako, da vse potrebe po usposabljanju zberemo za prihajajoče leto, usposabljanja pa potekajo v prvi  polovici leta.

 

V kolikor vas zanima samoocenjevanje po modelu CAF in bi se radi priključili projektu (in usposabljanju) vas vabimo, da nas kontaktirate preko e-naslova kakovost(at)gov.si