Skoči na vsebino

JAVNI RAZPISI ZA NVO

Nazadnje osveženo, 19. 9. 2017

 

Služba za nevladne organizacije zagotavlja sofinanciranja projektov mrežnih NVO kot podpornih struktur za NVO. Namen razpisov je krepitev zmogljivosti NVO za zagovorništvo, za organizacijski razvoj NVO in za izvajanje javnih storitev tj. krepitev čezsektorskega sodelovanja, povezovanja in vzpostavljanja partnerstev z namenom reševanja družbenih izzivov.

 

- Javni razpis 2015-2019

- Javni razpisi finančne perspektive 2007-2013

 

 

Priročnika za oblikovanje javnih razpisov za NVO

Vsem, ki izvajate javne razpise sta kot orodje na voljo dva priročnika, ki sta nastala pod vodstvom CNVOS-a ob sodelovanju regionalnih stičišč in nekaterih ministrstev. Uporabljajte ju z namenom učinkovitejše izvedbe javnih razpisov, s tem pa tudi bolj kakovostne izvedbe programov in projektov NVO, ki odražajo lokalne oz. nacionalne potrebe.
 
- Priročnik o načrtovanju, izvajanju in vrednotenju nacionalnih javnih razpisov
- Priročnik o izvajanju občinskih razpisov

 

 

Javni razpisi za ciljno, učinkovito ter transparentno financiranje nevladnih organizacij

V Strategiji razvoja NVO in prostovoljstva je predviden ukrep za zagotovitev ciljnega, učinkovitega in transparentnega financiranja NVO na nacionalni ravni in promocija na lokalni ravni. Prvo usposabljanje za razpisovalce je bilo izvedeno 21. novembra 2017 na Brdu pri Kranju v okviru konference Javni razpisi za ciljno, učinkovito ter transparentno financiranje nevladnih organizacij.