Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

JAVNI RAZPIS ZA SOFINANCIRANJE PROJEKTOV RAZVOJA IN PROFESIONALIZACIJE NVO IN PROSTOVOLJSTVA

Rezultati Javnega razpisa za sofinanciranje projektov razvoja in profesionalizacije NVO in prostovoljstva

Objavljamo predlog prejemnikov sredstev za Javni razpis za sofinanciranje projektov razvoja in profesionalizacije nevladnih organizacij in prostovoljstva, ki ga je po zaključku ocenjevalnega postopka oblikovala komisija. 

 

Dodatno pojasnilo - strokovna komisija je skladno z 12. točko javnega razpisa sprejela sklep, da se na obeh sklopih zadnjemu na lestvici prejemnikov sredstev ponudi preostanek sredstev (znižan znesek sofinanciranega projekta).

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dne 5. 12. 2018 je bil zaradi naknadno ugotovljenih dejstev, ki so bila podlaga za obnovo postopka potrjen naslednji predlog prejemnikov sredstev za Javni razpis za sofinanciranje projektov razvoja in profesionalizacije nevladnih organizacij in prostovoljstva, ki ga je po zaključku ocenjevalnega postopka oblikovala komisija. 

 

 

JAVNI RAZPIS ZA SOFINANCIRANJE PROJEKTOV RAZVOJA IN PROFESIONALIZACIJE NEVLADNIH ORGANIZACIJ IN PROSTOVOLJSTVA

Ministrstvo za javno upravo je dne 4. 5. 2018 v Uradnem listu RS, št. 31/2018 objavilo Javni razpis za sofinanciranje projektov razvoja in profesionalizacije nevladnih organizacij in prostovoljstva.

 

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje projektov, ki bodo prispevali k razvoju in profesionalizaciji nevladnih organizacij in prostovoljstva v Sloveniji. Sofinancirani bodo projekti v katerikoli fazi razvoja ali izvedbe, ki bodo ustrezno identificirali in naslavljali potrebe v okolju z zagotavljanjem učinkovitih in kakovostnih storitev, ki bodo prispevale k zagotavljanju trajnostno naravnanih delovnih mest v nevladnem sektorju. Ministrstvo bo v okviru izbranih projektov subvencioniralo:

 

SKLOP A:

  • trajnostno naravnana delovna mesta v nevladnih organizacijah;

SKLOP B:

  • trajnostno naravnana delovna mesta za mentorje in koordinatorje prostovoljstva v prostovoljskih organizacijah.

Projekti, ki bodo v okviru javnega razpisa sofinancirani, bodo morali prispevati k doseganju naslednjih ciljev javnega razpisa:

  • Povezan, stabilen, manj razdrobljen ter trajnostno naravnan nevladni sektor,
  • Dobro razvit, učinkovit in inovativen nevladni sektor, ki je sposoben ustrezno identificirati in nasloviti potrebe svojega okolja ter se nanje učinkovito in uspešno odziva,
  • Profesionalizacija nevladnega sektorja za večje prevzemanje javnih storitev,
  • Kreiranje trajnostno naravnanih delovnih mest v nevladnem sektorju,
  • Kakovostno organizirano ter trajnostno naravnano prostovoljstvo,
  • Profesionalizacija nevladnega sektorja za organizirano in kakovostno prostovoljsko delo ter upravljanje s prostovoljci.

Razpisana sredstva: 

 

SKLOP A

1.600.000 EUR

SKLOP B

400.000 EUR

SKUPAJ

2.000.000 EUR


Rok za oddajo vlog je 18. 6. 2018, najkasneje do 12.00 ure.

 


Dokumentacija:

 

SKLOP A:

 

SKLOP B: