Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

AKTUALNO

 

 

PORTAL ODPRTIH PODATKOV SLOVENIJE - OPSI
 

 

 

Ministrstvo za javno upravo je v mesecu decembru 2016 vzpostavilo nov portal odprtih podatkov Slovenije OPSI.

 

Portal OPSI zasleduje dva temeljna cilja in sicer: 1. celostni popis temeljnih podatkovnih zbirk, ki jih vodijo organi javnega sektorja (s predpisanimi metapodatkovnimi opisi za vsako evidenco oz. zbirko podatkov) in 2. omogočanje objave zbirk v obliki odprtih podatkov, ki so namenjeni ponovni uporabi.

 

Bistvo ponovne uporabe je, da se podatki javnega sektorja (surovi podatki, ki se pridobivajo oziroma vodijo v bazah/evidencah organov javnega sektorja na podlagi izvajanja javnih nalog) s ponovno uporabo oplemenitijo in tako pridobijo dodano vrednost za nepridobitni ali pridobitni namen.

 

Vabimo vas, da obiščete naš portal. Na portalu si oglejte tudi predstavitvena videa o portalu OPSI in o odprtih podatkih.

Z nami lahko delite vašo uporabniško izkušnjo, ki jo posredujete preko portala https://podatki.gov.si/ ali na elektronski naslov: odprti-podatki.mju(at)gov.si

 

 

   

 

DOGODKI in AKTIVNOSTI

 

 

22. 11. 2018  SLOVENIJA NA 7. MESTU V EU NA PODROČJU ODPRTIH PODATKOV JAVNEGA SEKTORJA 

 

Evropska komisija je tudi letos uvrstila Slovenijo na 7.mesto na področju odprtih podatkov javnega sektorja - Open Data Maturity 2018. Več o tem uspehiu si preberite tu

 

Link na Open Data Maturity 2018.    

 

 

V januarju 2019 smo pričeli z objavo zanimivih evidenc in podatkovnih zbirk, ki so objavljene na portalu OPSI. Prav tako objavljamo aplikacije, ki so narejene na podlagi podatkov iz portala OPSI. Najdete jih med novicami ali na Facebooku Ministrstva za javno upravo. 

 

 

NOVICE na Portalu OPSI - https://podatki.gov.si/knjiznica/novice

 

Vljudno vabljeni, da obiščete naš portal.