Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Minister Koprivnikar uvodni govorec na posvetu Kibernetska varnost - predvidevanje groženj in obvladovanje tveganj

Na Brdu pri Kranju je danes, v ponedeljek, 10. sepetembra 2018, potekal posvet na temo kibernetske varnosti, namenjen tako strokovnjakom s področja informacijske varnosti kot odgovornim osebam za področje upravljanja tveganj, članom nadzornih svetov, članom uprav in direktorjem družb s kapitalsko naložbo RS in SDH, direktorjem informatike. Posveta se je kot uvodni govorec udeležil tudi minister za javno upravo Boris Koprivnikar.

V uvodnem nagovoru posveta Kibernetska varnost - predvidevanje groženj in obvladovanje tveganj, je minister poudaril pomembnost treh ekosistemov, ki jih razvijamo v Sloveniji. To so: organizacijski, tehnološki in mednarodni ekosistem. Obenem je spregovoril o pomembnosti sodelovanja ključnih deležnikov na področju kibernetske varnosti in v tej  zvezi kot ključni dejavnik tveganja izpostavil človeški faktor. Kot je dejal, "nobena še tako sofisticirana tehnologija ni dovolj varna, če je posredi napačno človeško ravnanje".

 

Popoldne se minister udeležuje 13. Strateškega foruma Bled z naslovom »Onkraj razlik«.