Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

V okviru Instrumenta za povezovanje Evrope – IPE na voljo več javnih razpisov

Ministrstvo za javno upravo v okviru Direktorata za Informacijsko družbo skrbi za koordinacijo področja telekomunikacijske infrastrukture v okviru IPE (Instrument za povezovanje Evrope). V nadaljevanju obveščamo zainteresirane, da so še odprti nekateri pozivi za predložitev vlog na javne razpise, ki so sofinancirani iz naslova IPE.

Instrument za povezovanje Evrope – IPE (Connecting Europe Facility – CEF) predstavlja v obdobju 2014-2020 ključni instrument financiranja EU za spodbujanje rasti, delovnih mest in konkurenčnosti s ciljnimi naložbami v infrastrukturo na evropski ravni. IPE podpira razvoj visoko učinkovitih, trajnostnih in medsebojno učinkovitih vse-evropskih omrežij na področjih prometa, energetike in telekomunikacijske infrastrukture.

 

V obdobju 2014-2020 je v okviru IPE za telekomunikacijski sektor na razpolago 1,04 milijarde EUR. Del financiranja v okviru IPE je v obliki donacij, dodeljenih na podlagi konkurenčnih javnih razpisov za zbiranje predlogov na področju digitalnih rešitev in digitalnih storitev. Izvajalska agencija za inovacije in omrežja – INEA je v obdobju 2014-2020 odgovorna za izvajanje javnih razpisov za zbiranje predlogov za približno 500 milijonov EUR iz proračuna za telekomunikacijski sektor.