Skoči na vsebino

NOVICA

Državni sekretar Leon Behin z uvodnim nagovorom na Sejmu Infosek Expo 2018

Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani danes poteka Sejem Infosek Expo. Državni sekretar Ministrstva za javno upravo Leon Behin je v uvodnem nagovoru spregovoril o aktivnostih Slovenije na področju digitalizacije.

Poudaril je, da je potrebno slediti enotnemu digitalnenu trgu ter največ pozornosti posvetiti zaupanju državljanov oziroma uporabnikov k uporabi novih tehnologij. Pri tem je nujno zagotoviti informacijsko varnost sistemov ter varnost informacij, ki jih ti sistemi prenašajo in hranijo.


Slovenija je sprejela 3 ključne strategije s področja digitalizacije do leta 2020. Zastavljenim ciljem sledi in dosega rezultate, ki jih priznava tudi EU. Behin je udeležence povabil k sodelovanju v slovenski digitalni koaliciji ter digitalnem inovacijskem stičišču, saj le s sodelovanjem lahko dosežemo skupen rezultat, ker delujemo na evropskem in globalnem trgu, kjer ima Slovenija priložnost v svoji fleksibilnosti.

 

Dogodek, ki je organiziran že 13. leto zapored, je sodobni sejem informacijske varnosti. Poleg razstavnega programa, dosežkov malih, srednjih ter velikih podjetij, s področja informacijske varnosti, pa v vzporednih sekcijah potekajo tudi predavanja o dosežkih, storitvah in produktih. V novembru sledi Konferenca Infosek 2018, največja konferenca o informacijski varnosti v Sloveniji.