Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Na sejmu Feel the Future 2.0 v Celju predstavitev naprednih digitalnih storitev javne uprave ter novih pristopov v izobraževanju

Na sejmu Feel the Future 2.0, ki poteka od 17. do 19. oktobra 2018 v Celju, se tudi letos v organizaciji Ministrstva za javno upravo (MJU) na skupnem razstavnem prostoru pod naslovom "DIGITALNA SLOVENIJA" predstavljajo številne državne institucije. Sejem bo danes, 17. oktobra 2018 ob 10. uri slavnostno otvoril državni sekretar na Ministrstvu za javno upravo Leon Behin.

Na razstavnem prostoru »DIGITALNA SLOVENIJA« bodo v prvem sklopu predstavljene napredne digitalne storitve javne uprave kot so: storitve eUprave, portal SPOT – Slovenska poslovna točka (storitve eVem), portal OPSI – Odprti podatki Slovenije, projekt STOP Birokraciji, digitalne storitve zaupanja – siTRUST in statistični podatki SURS, v drugem pa bo postavljena interaktivna učna postavitev na temo spoznavanja vesolja in aktivnosti v vesolju. Med drugim bo vključevala predstavitev modelov prvih dveh slovenskih satelitov NEMO-HD in TRISAT, ki čakata na izstrelitev v vesolje, prostor za 360° projekcije in predstavitev vesolja v tehnologiji navidezne resničnosti. Postavljena bo tudi priložnostna sodobna interaktivna učilnica, ker bodo potekale zanimive predstavitve, delavnice in predavanja.

 

Sejem je namenjen predstavitvi novih inovativnih načinov uporabe sodobnih digitalnih tehnologij, kamor sodijo tudi napredne digitalne storitve javne uprave in novi pristopi k izobraževanju mlajših generacij, ki se soočajo z izzivi digitalne pismenosti in nasploh izobraževanja za prihodnjo digitalno družbo.

Vabljeni v prostore Celjskega  sejma v halo L na skupni razstavni prostor DIGITALNA SLOVENIJA.

 

Več o sejmu.


Strokovni program sejma.