Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Letošnji Dnevi upravnih enot že deseti po vrsti

Minister za javno upravo Rudi Medved se je skupaj z obema državnima sekretarjema ministrstva, Mojco Ramšak Pešec in Leonom Behinom udeležil tradicionalnega vsakoletnega dogodka Dnevi upravnih enot, ki tudi letos potekajo v Tacnu. Po uvodnem nagovoru je minister skupaj z obema državnima sekretarjema odgovarjal tudi na številna vprašanja udeleženk in udeležencev dogodka.

Kot je povedal minister Medved v uvodnem nagovoru: "...se vsak predpis na koncu tiče državljanov. Zato si bomo prizadevali, da ne bomo sprejemali predpisov, ki so sami sebi namen. Če pa se izkaže, da so kakšni predpisi odveč, bomo razmislili o njihovi ukinitvi."

 

Minister je še izpostavil, da verjame, da imajo zaposleni v upravnih enotah težave pri svojem delu, saj so bile upravnim enotam dodeljene mnoge nove naloge, kadrovsko pa ni bilo okrepitev, vendar, kot je dejal, se je v zadnjih nekaj letih situacija začela izboljševati, kljub temu pa po njegovi oceni zagotovo še ni zadovoljiva.


Sicer potekajo X. dnevi upravnih enot od srede, 24. 10. 2018, do vključno petka, 26. 10. 2018, v prostorih Policijske akademije (Rocenska 56, Ljubljana).


Tridnevni dogodek je izobraževalne narave, njegov namen pa je uslužbence upravnih enot, ki pokrivajo različna delovna področja, seznaniti s trenutno najaktualnejšimi zadevami s področja izvrševanja zakonodaje in v zvezi s tem odgovoriti na čim več dilem, s katerimi se srečujejo pri svojem delu.

 

Več o programu dogodka