Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Izvedbo lokalnih volitev bo opazovala tudi ad-hoc misija Sveta Evrope

Izvedbo lokalnih volitev 2018 bo na povabilo ministra Rudija Medveda opazovala ad-hoc misija Kongresa lokalnih in regionalnih oblasti pri Svetu Evrope. Kongres lokalnih in regionalnih oblasti izvaja opazovalne misije lokalnih volitev v 47 državah članicah Sveta Evrope, kar je ena njegovih prednostnih nalog.

Opazovalno misijo sestavlja pet mednarodnih strokovnjakov s področja lokalnih volitev. Skupina je svoj obisk pričela danes, v petek, 16. novembra 2018, ko se gostje sestajajo s predstavniki Državne volilne komisije, Ministrstva za javno upravo in predstavniki obeh narodnosti in Romske skupnosti. Na Ministrstvu za javno upravo je goste sprejel državni sekretar Leon Behin.

 

Dan pred volitvami, torej jutri, v soboto, 17. novembra 2018, bodo obiskali Občinske volilne komisije v Šmarjeških Toplicah, Kočevju in v Izoli, na dan glasovanja pa bodo spremljali delo na različnih voliščih.