Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Tradicionalni slovenski zajtrk 2018: Minister Medved je obiskal POŠ Mlinše

Danes obeležujemo Dan slovenske hrane, ko v v slovenskih vrtcih in šolah poteka Tradicionalni slovenski zajtrk (letos že osmi po vrsti). Obeleževanju dneva slovenske hrane se vsako leto pridružimo tudi na Ministrstvu za javno upravo. Minister za javno upravo Rudi Medved se je ob tej priložnosti ob zajtrku pridružil učencem podružnične osnovne šole v Mlinšah.

 

 

Učenci OŠ Ivana Kavčiča, podružnične šole Mlinše, so pripravili krajšo pripreditev z naslovom "Majhno je veliko!". V lično okrašeni učilnici na temo čebelarstva in slovenske hrane so otroci svoje goste pozdravili s pesmijo Čebelar. Na Tradicionalnem slovenskem zajtrku se jim je poleg zeliščaric in predsednika Čebelarskega društva Zagorje Jožeta Smrkolja, pridružil tudi minister za javno upravo Rudi Medved, česar so bili na šoli zelo veseli, saj so dogodek pospremili z besedami: "Ponosni smo, da majhne šole obiščejo tudi veliki ljudje!"

 

Sam projekt Tradicionalni slovenski zajtrk se je začel leta 2011 na pobudo Čebelarske zveze Slovenije, s podporo takratnega ministra, nevladnih organizacij, živilskih podjetij, trgovca ter čebelarjev. TSZ je v letu 2012 pridobil na pomenu s sklepom Vlade RS, da se vsak tretji petek v novembru obeleži kot dan slovenske hrane.Letošnji TSZ v ospredje postavlja okoljski vidik in sicer pomen zdravih tal za pridelavo hrane. Obeleževanju dneva slovenske hrane oz. izvedbi Tradicionalnega slovenskega zajtrka se vsako leto pridružijo nove institucije, podjetja, posamezniki, tudi izven slovenskih meja.