Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Nova storitev na eUpravi – opredelitev državljanov o darovanju organov

Na Ministrstvu za javno upravo (v okviru projekta eUprava) smo v sodelovanju s Slovenia Transplant in Zavodom za zdravstveno zavarovanje RS omogočili, da se lahko Slovenci in Slovenke od sedaj naprej za darovalce opredelijo tudi elektronsko, preko spletnega mesta eUprava, na katerega se je možno prijaviti z digitalnim potrdilom. Za elektronsko opredelitev so si deležniki prizadevali, ker so želeli postopek opredelitve poenostaviti in približati državljanom.

Nova storitev, postopek elektronskega vpisa v register in njene prednosti so bile predstavljene danes, 22. novembra 2018, na novinarski konferenci v ljubljanskem UKC, na kateri so sodelovali tudi predstavniki eUprave iz Ministrstva za javno upravo (MJU). Bistvene prednosti, ki jih prinaša eUprava na tem področju so predstavili Prim. Danica Avsec, direktorica Zavoda RS za presaditev organov in tkiv, Tina Belej, prejemnica organa in dr.Polonca Blaznik iz Ministrstva za javno upravo.

 

Veseli smo pobude s strani Slovenija Transplant, da bomo skupaj omogočili državljanom novo storitev - elektronsko storitev za opredelitev darovanja organov, saj gre zudi za neke vrste humano storitev, ki v skrajnem primeru rešuje človeško življenje.

 

Na ministrstvu si prizadevamo, da so na portalu državljanom na voljo storitve, ki jim olajšujejo poslovanje z državo in jim pomagajo v vsakodnevnem življenju. Pri tem ni pomembno, kakšna je storitev in kateri resor ali državni organ je vsebinsko zanjo odgovoren, temveč, da lahko državljan storitev najde in opravi na enem mestu, hitro in enostavno. Prepričani smo, da bo z vzpostavitvijo elektronske storitve za opredelitev darovanja organov na portalu eUprava to možnost izkoristilo veliko obstoječih uporabnikov, pridružili pa se bodo tudi novi. Upravljalci portala smo hvaležni, da lahko tudi na takšen način dodamo svoj doprinos k dobri družbi.