Skoči na vsebino

NOVICA

Obisk delegacije Mednarodnega denarnega sklada

Minister za javno upravo Rudi Medved je skupaj z delegacijo strokovnih sodelavk in sodelavcev ministrstva v petek, 30. novembra 2018, sprejel delegacijo redne letne misije Mednarodnega denarnega sklada (IMF). Obisk delegacije v Sloveniji sicer poteka med 28. novembrom in 11. decembrom 2018.

Minister Medved je gostom uvodoma predstavil nekaj aktualnih tematik, s katerimi se trenutno ukvarjamo na Ministrstvu za javno upravo. Tako je uvodoma kratko predstavil postopek pogajanj s sindikati javnega sektorja, za tem pa se osredotočil na odpravo administrativnih ovir in področje boljše zakonodaje. V tej zvezi je omenil tudi Enotno zbirko ukrepov kot učinkovit mehanizem za sodelovanje z državljani in možno pot do poenostavitev.

 

V nadaljevanju so delo ministrstva podrobneje predstavili tudi: vodja Urada za razvoj Jelena Tabakovič, v.d. generalnega direktorja Direktorata za javni sektor Peter Pogačar, vodja Sektorja za plače v javnem sektorju Branko Vidič in vodja Službe za mednarodno sodelovanje Breda Mulec.

 

V delegaciji Mednarodnega denarnega sklada so bili:

Bernardin Akitoby, vodja misije IMF za Slovenijo
Larry Cui, član misije
Jens Reinke, član misije

Mojca Grilc Ropert, Banka Slovenije