Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Državni sekretar Leon Behin na zasedanju Sveta EU za promet, telekomunikacije in energijo v Bruslju

V torek, 4. decembra 2018, se je državni sekretar na Ministrstvu za javno upravo udeležil zasedanja Sveta EU za promet, telekomunikacije in energijo v Bruslju, na katerem so udeleženci razpravljali o vzpostavitvi programa za digitalno Evropo za obdobje 2021 – 2027, o Evropskem strokovnem centru za kibernetsko varnost, o zasebnosti na področju telekomunikacij, ponovni uporabi informacij javnega sektorja, domeni .eu, kibernetski varnosti in o finančnih instrumentih za digitalizacijo v kontekstu Večletnega finančnega okvira 2021 – 2027.

Gre za zelo pomembna področja, ki bodo omogočila učinkovito delovanje enotnega digitalnega trga v Uniji. Ministri in ostali udeleženci so se seznanili s stanjem na področju ostalih dosjejev v okviru enotnega digitalnega trga, Romunija pa je predstavila svoj program predsedovanja Svetu v prvi polovici naslednjega leta.

 

Ena pomembnejših tem je bila razprava o predlogu Uredbe o zasebnosti, katere cilj je zagotoviti visoko raven varstva zasebnosti za uporabnike elektronskih komunikacijskih storitev, pri čemer želijo države članice vzpostaviti čim boljše ravnotežje med zaščito zasebnosti in razvojem podatkovnega gospodarstva v EU.

 

Državni sekretar Behin je v zvezi s tem poudaril, da se Slovenija zaveda pomembnosti zagotavljanja zasebnosti elektronskih komunikacij.  "Potrebujemo  jasna, enotna in vzdržna pravila, ki bodo po eni strani zagotavljala varstvo zasebnosti in e-podatkov in bila dovolj fleksibilna in usmerjena v prihodnost, da bodo omogočila razvoj podatkovnega gospodarstva v EU. Uredba mora ustrezati razvoju sodobne digitalne družbe, sprejete rešitve pa morajo spoštovati varstvo osebnih podatkov po GDPR," je dejal Behin.