Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Minister Medved na koordinaciji načelnikov upravnih enot

Danes, 5. decembra 2018 je v prostorih Ministrstva za javno upravo potekal koordinacijski svet načelnikov upravnih enot, ki se ga je udeležil tudi minister za javno upravo Rudi Medved.

Srečanje je bilo namenjeno predstavitvi rešitev, ki se nanašajo na večji priprad upravnih zadev s področja tujcev, ki jih občutijo določene upravne enote; posredovanju informacij vezanih na prenovo spletnih strani upravnih enot ter vprašanjem, ki se nanašajo na implementacijo nove evropske uredbe o varovanju osebnih podatkov.

 

Koordinacijski svet načelnokov upravih enot je delovno posvetovalno telo ministra pristojnega za javno upravo, katerega prvi zametki izhajajo že iz leta 1999. Sestavlja ga 13 članov, trenutno so to načelniki in načelnice upravnih enot Postojna, Ravne na Koroškem, Brežice, Jesenice, Zagorje ob Savi, Sežana, Mozirje, Ljubljana, Izola, Novo mesto, Murska Sobota, Celje, Pesnica.


Vsak posamezni član (načelnik, načelnica) ima vlogo koordinatorja za upravne enote regije v kateri ima sedež upravna enota, ki jo vodi.


Sestanki kordinacijskega sveta načelnikov se sklicujejo po potrebi. Na ta način vodstvo ministrstva nenehno ohranja stik z delom državne uprave, ki nesporno predstavlja ogledalo državne uprave kot celote.
 

Minister Medved je na srečanju posebej izpostavil pomen dobrega sodelovanja med upravnimi enotami in ministrstvom, tako pri organizacijskih vprašanjih, implementacijo morebitnih sprememb, kakor tudi na področju informacijske podpore, ki jo ministrstvo zagotavlja upravnim enotam.