Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Državni sekretar Leon Behin uvodni govorec na 2. konferenci Programa projektov eProstor

V prostorih Hiše Evropske unije danes, 6. decembra 2018, poteka 2. konferenca Programa projektov eProstor, ki jo organizirata Geodetska uprava in Ministrstvo za okolje in prostor.

Državni sekretar Leon Behin je kot eden od uvodnih govorcev orisal vlogo Ministrstva za javno upravo v projektu eProstor in pri tem izpostavil dobro sodelovanje z Ministrstvom za okolje in prostor ter z Geodetsko upravo pri zagotavljanju pogojev za informatizacijo in uporabo prostorskih podatkov. Kot je poudaril, "je eProstor eden ključnih elementov eUprave, ki ga prenašamo v državni računalniški oblak. Brez ustreznih prostorskih podatkov si ni mogoče predstavljati uspešnega sodelovanja z občani," je poudaril Behin in se ob koncu zahvalil vsem sodelavcem Geodetske uprave in obeh ministrstev, ki sodelujejo v projektu, za vložen trud in opravljeno delo.

 

Prenovljene informacijske rešitve programa projektov eProstor so v upravljanju Gurs, s pričetkom pomladi 2019 pa bodo, tako kot do sedaj, nameščene na centralni informacijski infrastrukturi, ki je v upravljanju Ministrstva za javno upravo. Program projektov eProstor sta za potrebe usklajenega in kakovostnega upravljanja s prostorom ter učinkovitega gospodarjenja z nepremičninami v finančni perspektivi 2014 - 2021 pripravila Geodetska uprava in Direktorat za prostor, graditev in stanovanja na MOP. Program projektov eProstor ima za dolgoročni cilj pospešiti in izboljšati procese na področju prostorskega načrtovanja, graditve objektov in upravljanja z nepremičninami, kar je možno doseči s povezljivimi, preprosto dostopnimi in zanesljivimi zbirkami prostorskih podatkov.