Skoči na vsebino

NOVICA

Lokalne volitve 2018: Ponovno glasovanje na volišču Bela Cerkev v Šmarjeških Toplicah

V občini Šmarješke Toplice bo v nedeljo, 16. decembra potekalo ponovno glasovanje za drugi krog volitev za župana na volišču Bela Cerkev.

Občinska volilna komisija je zaradi ugotovljenih nepravilnosti pri glasovanju v drugem krogu županskih volitev 2. decembra odločila, da se na enem od skupno petih volišč glasovanje ponovi. Glasovali bodo volivci, ki so bili na tem volišču  vpisani v volilni imenik za glasovanje v drugem krogu. Na tem volišču je sicer v volilni imenik vpisanih 755 volivcev, kar znaša 28 % vseh volivcev  v občini.

 

V četrtek, 13. decembra, bo potekalo predčasno glasovanje na volišču v Šmarjeti v Dvorani kulturnega doma. Volivci na volišču za predčasno glasovanje glasujejo tako kot na rednih voliščih. Glasovanje poteka od 7.00 ure do 19.00 ure. Volilni odbor zahteva osebni dokument s fotografijo. Če ima volivec s seboj obvestilo, ki ga je prejel po pošti, bo volilni odbor imel lažje delo pri iskanju volivca v volilnem imeniku. Volivec se pred izročitvijo glasovnic podpiše v  volilni imenik.