Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Predstavitev knjige »Slovenija na poti digitalne preobrazbe« Ministrstvu za javno upravo

Na Ministrstvu za javno upravo bo jutri, 18. decembra 2018, potekala predstavitev knjige z naslovom Slovenija na poti digitalne preobrazbe, ki je izšla pri založbi Fakultete za računalništvo in informatiko, Univerze v Ljubljani.

Knjiga predstavlja temeljna izhodišča  za razumevanje možnosti in priložnosti digitalizacije Slovenije. Namenjena je tvornemu dialogu med strokovnjaki, gospodarstveniki, politiki, civilno družbo in med vsemi ostalimi deležniki, ki lahko vplivajo na našo pot v digitalno prihodnost. Digitalizacija zahteva korenite spremembe in ne zgolj postopne preobrazbe obstoječih vzorcev obnašanja in prilagajanja poslovnih modelov, zato avtorji v knjigi predstavljajo temeljne strateške, tehnološke in metodološke razvojne koncepte ter scenarije digitalne preobrazbe.

 

Na dogodku bodo sodelovali redni prof. informatike, dr. Mirko Vintar (Fakulteta za upravo Univerze v Ljubljani), redni prof. poslovne informatike, dr. Andrej Kovačič (Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani), zaslužni prof. dr. Cene Bavec (Univerza na Primorskem) in izredni prof. dr. Marjan Krisper (Fakulteta za računalništvo Univerze v Ljubljani).

 

Avtorji bodo knjigo predstavili ministru za javno upravo Rudiju Medvedu in vodjem notranje organizacijskih enot ministrstva.

 

Dogodek bo potekal v torek, 18. decembra 2018, ob 12.30 uri v tiskovnem središču Ministrstva za javno upravo.