Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Vladna stran s policijskima sindikatoma parafirala stavkovni sporazum

S parafiranjem sporazuma je bil storjen velik korak na poti do zaključka stavke policistov. Do četrtka, 27.12., se bo o vsebini seznanila vlada, obenem pa bodo o njej odločali organi obeh policijskih sindikatov.

Vodja vladne pogajalske skupine Peter Pogačar se je uvodoma posebej zahvalil pogajalcem in sodelavcem na obeh straneh za konstruktiven dialog in strpnost ter posebej tudi ministru za javno upravo in ministru za notranje zadeve ter premierju za spremljanje, sodelovanje in vložen napor v pogajalskem procesu.

 

Kot je Pogačar kratko povzel ključne točke iz stavkovnega sporazuma, so se sindikati in vladna stran med drugim dogovorili tudi, da nemudoma naročijo analizo zunanje neodvisne institucije, ki bo po dogovorjenih kriterijih ocenila zahtevnost in primerljivost poklica policista, ter se zavezali, da bodo rezultate analize spoštovali pri dvigu plač.

 

Glede neposrednih finančnih učinkov je vodja vladne pogajalske skupine povedal, da bodo policisti, ki bodo v okviru projekta sodelovali pri varovanju schengenske meje in obvladovanju migrantskega toka, deležni posebnih sredstev za povečan obseg dela v znesku 15 milijonov evrov.

 

Na podlagi zahtev se po njegovih besedah bistveno izboljšujejo tudi pogoji dela policistov glede sistemizacije delovnih mest, premakljivega delovnega časa in kariernega sistema.