Skoči na vsebino

NOVICA

S portalom GOV.SI do enotne predstavitve države na spletu

Na srečanju državnih sekretarjev in predstojnikov vladnih služb je bil predstavljen projekt prenove in optimizacije spletnih mest državne uprave, ki ga v sodelovanju z Uradom Vlade za komuniciranje vodi Ministrstvo za javno upravo.

Cilj projekta, ki naj bi zaživel v prvi polovici leta 2019, je enotno komuniciranje vlade na spletu, za državljana pa jasne, točne, ažurne in razumljive informacije, objavljene na enem mestu. Snovalci projekta so se oprli tako na uporabniško izkušnjo kot tudi na izkušnje iz tujine. Z ustanovitvijo portala GOV.SI bomo pridobili poenoteno predstavitveno spletno podobo države.

 

Državna sekretarka Ministrstva za javno upravo Mojca Ramšak Pešec in direktorica Urada Vlade za komuniciranje z ekipama sta vodstvom ministrstev in vladnih služb predstavili obsežen in vsebinsko ter postopkovno zahteven razvojni strateški projekt P11: Prenova in optimizacija spletnih mest državne uprave. 

 

Kot je poudarila državna sekretarka Mojca Ramšak Pešec, je bil projekt vzpostavljen z najboljšimi nameni, saj si želimo, da bi bile spletne strani državne uprave prijaznejše uporabniku. "Spletne strani so eno od ogledal javne uprave," je povedala. "Trenutno so informacije razpršene, nejasne, pogosto neažurirane," je še poudarila. Po tem, ko bo zaživelo novo, enotno spletno mesto, pa bo državljan lahko našel vse informacije na enem mestu. "Gre za poenotenje v skupno vstopno točko oziroma vrata za dostop do informacij za naše državljane," je poudarila direktorica Ukoma Kristina Plavšak Krajnc.