Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Na srečanju s predstavniki Svetovne banke tudi predstavnika MJU

V torek, 15. januarja 2019, sta se na Ministrstvu za finance v sklopu obiska v Sloveniji mudila predstavnika Svetovne banke. Srečanja se je udeležila tudi delegacija Ministrstva za javno upravo.

 

V uvodu sestanka sta predstavnika ministrstva najprej na kratko predstavila področja delovanja ministrstva, v nadaljevanju pa je Peter Pogačar, v. d. generalni direktorja Direktorata za javni sektor, predstavil javni sektor ter naše cilje in dejavnosti na tem področju. Posebej se je dotaknil plačnega sistema ter vzpostavitve kompetenčnega modela, ki je trenutno v drugi fazi in bo optimiziral izrabo človeških virov. Miha Krišelj, v. d. generalnega direktorja Direktorata za informatiko, pa je predstavil dosežke Slovenije na področju digitalizacije. Med drugim je izpostavil uspehe in izzive centralizacije informacijskih sistemov ter Državni računalniški oblak.

 

Predstavnika Svetovne banke sta predstavila aktivnosti ter izpostavila trenutne večje projekte po Evropi, torej v Bolgariji, Romuniji, Srbiji in Portugalskem. Ob koncu sestanka so se sogovorniki strinjali, da bi okrepili sodelovanje med institucijama.