Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Minister Rudi Medved sprejel madžarsko veleposlanico

V četrtek, 17. januarja 2019, je minister za javno upravo Rudi Medved sprejel veleposlanico Madžarske v Sloveniji Edit Szilágyiné Bátorfi. Sogovornika sta se strinjala, da državi odlično sodelujeta. Dogovorila pa sta se tudi o prvem bilateralnem srečanju obeh ministrov, pristojnih za javno upravo. Državi bosta tako poglobili sodelovanje tudi na področju delovanja ministrstev, pristojnih za javno upravo.

Uvodoma sta spregovorila o različnih področjih in projektih, ki družijo obe državi. Oba sta se strinjala, kako pomembne so prometne in druge povezave, pa tudi povsem človeški stiki, ki pripomorejo k spoznavanju obeh kultur. Obe državi pa navsezadnje povezujeta obe narodni skupnosti, slovenska v Porabju in madžarska v Prekmurju.
 
Minister Rudi Medved je izrazil željo za vzpostavitev bilateralnega sodelovanja z madžarskim ministrom, pristojnim za zadeve javne uprave, EU zadeve, manjšine in informatiko. Obe ministrstvi družijo različna vprašanja, povezana z modernizacijo javne uprave. Kot sta ugotovila sogovornika, je obema državama skupna želja narediti »tak servis javne uprave, ki bo olajšal življenje in delo državljanov.«
 
Okrepitev bilateralnega sodelovanja pa bo dobrodošlo tudi v luči približevanja predsedovanja Slovenije Svetu EU. Že v naslednjih mesecih bo v Ljubljani minister Rudi Medved sprejel svojega madžarskega kolega, pristojnega za javno upravo, Gergelyja Gulyása.