Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Novo na portalu OPSI: Podatki Nacionalnega inštituta za javno zdravje

Na nacionalnem portalu odprtih podatkov Slovenije – OPSI so odslej objavljeni tudi podatki iz podatkovnih zbirk Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Portal avtomatično vsakodnevno zajema podatke iz podatkovnih zbirk NIJZ, z vsemi njihovimi spremembami in novostmi.

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) je osrednja nacionalna ustanova, katere glavni namen je proučevanje, varovanje in zviševanje ravni zdravja prebivalstva Slovenije s pomočjo ozaveščanja prebivalstva in drugih preventivnih ukrepov. NIJZ predstavlja tudi ekspertno raven za podporo odločitvam, ki jih sprejema država na nacionalnem in lokalnem nivoju in ki imajo posreden ali neposreden vpliv na zdravje.

 

Dostop do podatkov iz podatkovnih zbirk Nacionalnega inštituta za javno zdravje na portalu OPSI.

 

Na portalu OPSI je sicer trenutno objavljenih preko 4.490 evidenc, zbirk, statističnih tabel. Vabimo vas, da obiščete portal OPSI, si pogledate objavljene evidence in zbirke ter z odprtimi podatki ustvarite nove zgodbe.

Naš slogan: Odprti podatki za odprto družbo!