Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

eStoritve MJU tudi letos na Informativi – sejmu izobraževanja in poklicev

Si želite, da bi večino obveznosti, ki se nanašajo na komunikacijo z državo lahko opravili z domačega naslonjača? Veste, da lahko različne vloge, potrdila, vloge za subvencije, obrazce,…, oddate uradno tudi preko spleta? Da lahko poslujete z državo na enem mestu? Vas moti preveč administracije, imate predloge za zmanjšanje le-teh, pa ne veste kje in kako? Bi radi s pomočjo podatkov javnega sektorja analizirali delovanje države?

Sejem izobraževanja in poklicev Informativa 2019 je odlična priložnost, da od bližje spoznate napredne elektronske storitve, ki jih na Ministrstvu za javno upravo razvijamo in nadgrajujemo za ljudi. Z eStoritvami želimo državljanom ponuditi novo, prijazno možnost opravljanja državnih storitev na daljavo, podjetnikom pa omogočiti čimbolj avtomatizirane načine poslovanja ter komunikacijo, ki jih morajo opraviti z državo. Dajemo možnosti zbire, odpravljamo administrativne ovire, povečujemo transparentnost, predvsem pa omogočamo posameznikom in podjetjem, da več časa namenijo svojim potrebam in dejavnostim ne pa administrativnim postopkom.


Oglasite se na razstavnem prostoru Evropski socialni sklad (Hala A) in spoznajte eStoritve, s pomočjo katerih lahko enostavno, hitro ter s pomočjo klika uredite obveznosti od doma. Prireditev bo vpetek, 25. januarja 2019 ob 11.uri obiskal tudi minister za javno upravo Rudi Medved.


Storitve eUprave, bo 25. januarja 2019 od 11.15 do 11.35 ure predstavila tudi mag. Tatjana Mizori Zupan; 25. januarja 2019 od 10.30 do 11.15 ure ter 26. januarja 2019 od 15.15 do 16.ure vabljeni tudi v Veliko predavalnico, kjer bo Katarina Čepon s projekta SI TRUST (Državni center za storitve zaupanja na MJU), odgovorila na vprašanja, kako se varno z digitalnim potrdilom prijaviti na fakulteto.

Vidimo se torej v Hali A, kjer bomo na razstavnem prostoru Evropski socialni sklad predstavili eStoritve portalov eUprava, eVem, OPSI, spletno mesto Stop Birokraciji in storitve zaupanja SI-TRUST. Za vas smo pripravili tudi zanimive izzive in nagrade.

 

Na skupnem prostoru se bodo poleg MJU predstavili tudi Služba vlade za razvoj in evropski kohezijsko politiko, Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad, , Zavod za zaposlovanje, Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Center za poklicno izobraževanje, ki bodo tako mladim na enem mestu predstavili številne priložnosti pri izobraževanju, zaposlovanju in reševanju podjetniških izzivov. Čez številne možnosti izobraževanja, ki so podprte z evropskimi sredstvi, nas bo popeljal raper Trkaj, mogoče pa bo celo poleteti v vesolje.

 

Podrobnosti o programu in dogajanju.