Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Z nadgradnjo spletne aplikacije VRK olajšana oddaja poročil o financiranju volilnih kampanj za lokalne volitve 2018

Organizatorji volilne kampanje morajo skladno z določbami Zakona o volilni in referendumski kampanji izključno preko spletnega portala AJPES (aplikacija VRK) za namen javne objave in revizije predložiti poročilo o financiranju volilne kampanje, ki je tudi osnova za uveljavljanje delnega povračila stroškov volilne kampanje. Skrajni rok za oddajo poročil zadnjih lokalnih volitev 2018 je 2. 4. 2019.

 

Z vidika gospodarnosti in nujnosti je bila dne 24. 1.2019 izvedena nadgradnja aplikacije VRK. Bistvena sprememba aplikacije je, da organizatorjem volilne kampanje omogoča oddajo več poročil zgolj na podlagi enega TRR, avtomatičen prenos metapodatkov v primeru skupnih organizatorjev lokalnih volitev ter možnost oddaje poročila brez navedbe TRR računa. Ostale podrobnosti glede nadgradnje aplikacije VRK so dostopne na spletni strani Ajpes- splošno


Podrobnejša pojasnila glede zakonskih obveznosti organizatorjev volilnih kampanj in načina oddaje poročil so objavljena na spletni strani Ministrstva za javno upravo pod zavihkom Volilna in referendumska zakonodaja- aktualno.