Skoči na vsebino

NOVICA

Predstavitev vsebinskih in tehničnih novosti sistema javnega naročanja – tokrat v Kranju

Sodelavci Direktorata za javno naročanje so v sklopu niza predavanj po celotni Sloveniji danes, v ponedeljek, 4. februarja 2019, gostovali v Kranju. V dvorani UE Kranj so prisotnim zainteresiranim predstavili vsebinske in tehnične novosti sistema javnega naročanja, zlasti novelo Zakona o javnem naročanju ZJN-3A, katere namen je povečanje socialno odgovornega naročanja.

Da bi naročnikom podali čim bolj uporabne informacije, znanja in orodja, tudi v povezavi z zahtevo po bolj socialno odgovornem javnem naročanju, smo na ministrstvu konec lanskega leta pričeli s predstavitvami omenjene novele ter drugih bistvenih uporabnih vsebin in tehničnih novosti na področju sistema javnega naročanja - decembra v Mariboru, januarja v Ljubljani, danes v Kranju.


Srečanje z naročniki ni namenjeno zgolj podajanju informacij s strani direktorata, temveč priložnost za izmenjavo mnenj, izkušenj in težav, s čimer direktorat pridobi izjemno pomembne povratne informacije o sistemu javnega naročanja s strani uporabnikov. Predstavniki oz. strokovni sodelavci direktorata v okviru teh predstavitev odgovarjajo tudi na najpogostejše dileme in vprašanja iz prakse.