Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Enostavnejša oddaja ponudb in povečanje transparentnosti v javnem naročanju

Da bo oddaja ponudb hitrejša in enostavnejša tako za domače kot tuje ponudnike, smo na Ministrstvu za javno upravo z nekaterimi nadgradnjami posodobili sistem elektronskega javnega naročanja e-JN. Od 1. februarja 2019 dalje ob oddaji ponudbe za podpis dokumentov ponudnik ne potrebuje več varnega elektronskega podpisa, saj ponudbo odda kot registriran uporabnik v sistemu e-JN.

Tako ponudnik ob oddaji dokumenta (npr. ponudbe) ni več preusmerjen na sistem za elektronsko podpisovanje, kjer je doslej dokument z uporabo kvalificiranega potrdila podpisal z varnim elektronskim podpisom. Varni elektronski podpis je nadomeščen z oddajo preko sistema e-JN, s strani registriranega uporabnika, omogoča pa hitrejšo in enostavnejšo oddajo ponudb, tudi tujim ponudnikom. Izboljšali smo tudi iskalnik, saj imajo uporabniki za iskanje po javnih naročilih na voljo iskanje po različnih parametrih, kar omogoča tudi večjo preglednost.
 
Da bi zagotovili večjo transparentnost, smo v vseh postopkih podaljšali vidnost javnega odpiranja ponudb tudi neregistriranim uporabnikom sistema (javnosti), in sicer ves čas do zaključka javnega naročila.
 

Portal e-JN.


Na ministrstvu pa letos pripravljamo obsežno nadgraditev aplikacije za elektronsko javno naročanje, ki bo omogočila delo z vsemi dokumenti v postopku javnega naročanja z enega mesta, brez nepotrebnega prepisovanja istih vsebin.