Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

5. februar: Dan varne rabe interneta

Februar je mesec varne rabe interneta. V tem času so šole, podjetja in posamezniki povabljeni k sodelovanju pri najrazličnejših aktivnostih, ki se odvijajo z namenom ozaveščanja varnosti na spletu. Letošnji slogan je "Skupaj za prijaznejši internet".

Kot vsako leto danes in ves mesec potekajo različne aktivnosti na temo varne rabe interneta. Cilj prihajajočih aktivnosti, ki jih izvaja Center za varnejši internet, je spodbuditi vse deležnike k ustvarjanju prijaznejšega interneta za vse, še posebej za najmlajše uporabnike interneta. Hkrati je tudi povabilo vsem uporabnikom interneta, da na internetu z drugimi komunicirajo na spoštljiv način in tako prispevajo k pozitivni digitalni izkušnji. K sodelovanju in izvedbi aktivnosti za ozaveščanje so vabljene šole, podjetja in druge organizacije. Na primer z organizacijo delavnic, debat, posvetov, srečanj ali kakršnekoli druge aktivnosti, ki obravnava problematiko varne in odgovorne rabe interneta in mobilni naprav.

 

Digitalne tehnologije in internet so prinesli številne nove izzive, s katerimi se pri vzgoji otrok staršem ni vedno lahko soočati (vprašanja varovanja zasebnosti, spletnega nasilja, objavljanja vsebin). Tako danes ob 18. na portalu Safe.si poteka Spletna oddaja za starše v živo: Vzgoja za internet.

 

Več kot 140 držav iz celega sveta vsako leto drugi torek v februarju praznuje dan varne rabe interneta. Na šestih od sedmih celin je vsako leto organiziranih na stotine dogodkov z namenom dviga ozaveščenosti o varni uporabi spletnih tehnologij. Dan varne rabe interneta je osrednji dogodek evropske mreže centrov za varnejši internet www.betterinternetforkids.eu. Znotraj mreže že od leta 2005 uspešno deluje tudi slovenski Center za varnejši internet in točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav Safe.si.