Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Tedenska napoved dogodkov med 18. in 24. marcem 2019

Ponedeljek, 18. marec 2019
Minister za javno upravo Rudi Medved se bo sestal s slovenskima delegacijama občin v Odboru regij pri EU (OR) in Kongresu lokalnih in regionalnih oblasti pri Svetu Evrope (KLRO). Tema pogovora bodo 25. letnica delovanja KLRO, predsedovanje Republike Slovenije Svetu EU 2022 in imenovanje članov delegacij na izpraznjena mesta tistih, ki jim je z rednimi lokalnimi volitvami 2018 prenehal mandat. (Ministrstvo za javno upravo, Tržaška cesta 21, Ljubljana).


Četrtek, 21. marec 2019
Bilateralni srečanji ministra za javno upravo Rudija Medveda z avstrijskima kolegoma. Na Dunaju se bo srečal z ministrico za digitalne in ekonomske zadeve Margarete Schramböck in z ministrom za javno upravo Heinz-Christianom Stracherjem.

 

Na 38. mednarodni konferenci o razvoju organizacijskih znanosti, ki jo vsako leto organizira Fakulteta za organizacijske vede Univerze v Mariboru, bodo predstavniki Ministrstva za javno upravo predstavili program Partnerstvo za spremembe in projekt Inovativen.si.


Petek, 22. marec 2019
Sestane se Delovna skupina za pripravo predlogov sprememb zakonodaje, ki bo zmanjšala stroške občin. Obravnavala bo predloge, ki se nanašajo na Ministrstvo za infrastrukturo, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano in Ministrstvo za notranje zadeve.

 

Na 38. mednarodni konferenci o razvoju organizacijskih znanosti (v četrtek, 21. marca), ki  jo vsako leto organizira Fakulteta za organizacijske vede UM, bodo sodelavke in sodelavci Urada za razvoj MJU v okviru četrtkovega programa konference predstavili program Partnerstvo za spremembe in projekt Inovativen.si, v tem okviru pa posebej izpostavili enega izmed izzivov in sicer »Inženir, inženirke bomo«. Sporočilo, da smo Slovenci narod inženirjev in inovatorjev, je s pomočjo kviza o slovenskih dosežkih in inovacijah www.talentismo.si doseglo pol milijona ljudi.

 

V petek pa bo na omenjeni konferenci v. d. generalnega direktorja Direktorata za javni sektor Peter Pogačar nastopil kot predavatelj na temo "Zaposleni 4.0 - Kakšni so izzivi in dobre prakse v sodobnem HR okolju?" Predstavil bo ukrepe, ki jih z vidika HRM in digitalizacije pripravljamo v javnem sektorju kot največjem delodajalcu.