Skoči na vsebino

NOVICA

Digitalni dan v prizadevanju za krepitev vloge žensk v digitalnem gospodarstvu, digitalne prihodnosti za kmetijstvo in podeželje ter digitalizacije kulturne dediščine

Ministri držav članic Evropske unije so na dogodku Digitalni dan, ki je bil 9. aprila 2019 v Bruslju, podpisali tri deklaracije, na podlagi katerih bodo države članice in institucije EU skupaj s partnerji iz industrije, akademskih krogov in civilne družbe združile prizadevanja in sredstva za pospeševanje digitalnega razvoja na ključnih področjih, ki lahko prinesejo oprijemljive koristi za naše gospodarstvo in družbo.

V imenu Republike Slovenije je vse tri deklaracije podpisala dr. Aleksandra Pivec, ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Gre za:
- Deklaracijo o krepitvi vloge žensk v digitalnem poslovnem okolju in tehnologiji: Države članice se bodo zavezale k tesnejšemu sodelovanju za povečanje prepoznavnosti in moči žensk v digitalnem gospodarstvu.
- Deklaracijo o vzpostavitvi pametne in trajnostne digitalne prihodnosti za evropsko kmetijstvo in podeželje: Pametno kmetovanje bo pripomoglo k ustvarjanju trajnih delovnih mest in rasti ter bo koristilo kakovosti življenja na podeželju.
- Deklaraciijo o digitalizaciji kulturne dediščine: Deklaracija poskuša pospešiti 3D digitalizacijo predmetov, spomenikov in spomenikov kulturne dediščine ter spodbuditi vključevanje državljanov in čezmejno sodelovanje.