Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Storitve MJU za državljane predstavljamo na Dnevih medgeneracijskega sožitja

Med 14. in 16. majem bodo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekali Dnevi medgeneracijskega sožitja, namenjeni izmenjavi idej, prenosu znanj in izkušenj med generacijami.

Slovesnosti ob odprtju se je udeležil tudi minister za javno upravo Rudi Medved. Zbrane pa so nagovorili premier Marjan Šarec in ministrica Ksenija Klampfer ter predsednik Zveze društev upokojencev Slovenije Janez Sušnik.


Prvi Dnevi medgeneracijskega sožitja, ki jih soorganizirata Zveze društev upokojencev Slovenije (Zdus) in Gospodarsko razstavišče, v ospredje postavljajo trg dela in upokojevanje. Zvrstilo se bo več okroglih miz, dogodek pa bo ponudil tudi izobraževalni in kulturno-ustvarjalni program ter sejemsko razstavo.

 

PROGRAM-Dnevi medgeneracijskega sožitja


Predsednik vlade Marjan Šarec, ki je tudi častni pokrovitelj dogodka, je izrazil veselje, da v naši potrošniški družbi še znamo sodelovati in videti človeka.
Soorganizatorja prireditve sta ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter ministrstvo za okolje in prostor.


Ministrica za delo Ksenija Klampfer je na odprtju izpostavila pomen, "da začnemo na vseh ravneh družbe krepiti zavedanje o povezanosti in soodvisnosti med generacijami".

 

Program Dnevov medgeneracijskega sožitja, ki zadeva osrednjo strokovno temo, je Zdus zasnovala skupaj z Medgeneracijsko koalicijo Slovenije, ki jo poleg Zdusa sestavljajo še predstavniki organizacij mladih, tako Mladinski svet Slovenije, Študentska organizacija Slovenije in Dijaška organizacija Slovenije.