Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Poslovna inteligenca in predstavitev projekta Skrinja« v okviru aktivnosti »EU projekt, moj projekt 2019 z dne 15. 5. 2019

V sredo, 15. 5. 2019 ob 10. uri smo na Ministrstvu za javno upravo uspešno izvedli strokovno – promocijski dogodek  »Poslovna inteligenca in predstavitev projekta Skrinja« v okviru aktivnosti »EU projekt, moj projekt 2019«, ki jih vodi Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko. Udeležilo se ga je 65 predstavnikov državnih organov. 

Na dogodku smo predstavili koristi in priložnosti poslovne inteligence (Business Inteligence - BI) za enostavnejše analitično delo ter izboljšano odločanje, kar uvaja projekt Skrinja v državni upravi.

V uvodu je udeležence pozdravila dr. Polonca Blaznik, vodja Sektorja za razvoj aplikativnih rešitev iz Direktorata za informatiko.
Izzive na področju poslovne inteligence iz vidika uporabnika je nazorno predstavil Boro Nikić, MJU, Direktorat za javni sektor. 
Koristi, izzive in dobre prakse poslovne inteligence  so predstavili predstavniki iz gospodarstva:  Jure Jeraj iz podjetja Result in  Mateja Čampa iz podjetja Gora d.o.o ter  Neža Dimec iz podjetja B2, ki je pokazala demo verzije prototipa Skrinje.
Potek, vizijo in dobrobiti projekta Skrinja – poslovna inteligenca v državni upravi  je predstavila dr. Karmen Kern Pipan, MJU, Direktorat za informatiko.
V razpravi so uporabniki izrazili željo po priključitvi v aktivnosti projekta in pokazali zanimanje za nadaljnje korake.