Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Napovednik dogodkov od 20. do 26. maja 2019

Ponedeljek, 20. maj 2019

 

Direktorat za javno naročanje bo gostil delegacijo iz Gruzije ter jim predstavil sistem javnega naročanja v Sloveniji ter večje projekte s področja dela direktorata.

 

Torek, 21. maj 2019


Služba za lokalno samoupravo MJU organizira v Kopru že peti posvet o izvajanju dvojezičnosti v devetih občinah, kjer bivata italijanska in madžarska narodna skupnost. Posvet predstavlja eno od aktivnosti ministrstva za odpravo razkoraka med s predpisi določenimi obveznostmi občinskih organov in dejanskim izvajanjem dvojezičnosti v praksi. Na tokratnem posvetu bo udeležencem predstavljeno izvajanje državnih predpisov, Evropske listine o regionalnih in manjšinskih jezikih v  Republiki Sloveniji ter izkušnje iz lanskoletnih volitev svetov občinskih samoupravnih narodnih skupnosti, predstavniki občin pa bodo predstavili dobre prakse uporabe obeh uradnih jezikov.


Sreda, 22. maj 2019


Minister Rudi Medved se bo z delegacijo udeležil dvodnevnega Ministrskega zasedanja Sveta Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD), ki bo potekalo v Parizu. Nosilna tema letošnjega ministrskega zasedanja je digitalna preobrazba.

 

Četrtek, 23. maj 2019

 

Minister Rudi Medved se bo z delegacijo udeležil Ministrskega zasedanja Sveta Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD) v Parizu. Drugi dan zasedanja bo namenjen splošni razpravi o uresničevanju koristi digitalizacije za trajnostni razvoj in blaginjo, kateri bodo sledile tudi ločene razprave in diskusije.

 

Na MJU bomo gostili predstavnike Evropske Komisije. V celodnevnem sestanku bomo pregledali sistem elektronskega javnega naročanja in se pogovorili o odprtih vprašanjih pri uporabi sistema.