Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Minister Rudi Medved sprejel odpravnika poslov ZDA Gautama Rano: Informacijska varnost je prioriteta obeh držav

V torek, 28. maja 2019, je minister za javno upravo Rudi Medved sprejel začasnega odpravnika poslov ZDA v Sloveniji Gautama Rano. Sogovornika sta soglašala, da državi odlično sodelujeta. Državi pa ne družijo le dobri politični odnosi, temveč se soočata s skupni izzivi na področju informacijske varnosti, sta še povedala.

Osrednja tema pogovorov je bila 5G generacija. Če želimo imeti novo generacijo storitev, prihaja v ospredje tudi vprašanje nacionalne varnosti. Informacijska varnost tako postaja visoka prioriteta obeh vlad, slovenske kot tudi vlade Združenih držav Amerike, sta poudarila in v nadaljevanju spregovorila o izzivih, ki jih prinaša 5G revolucija.


»Slovenija namenja temu področju posebno pozornost«, je dejal minister Rudi Medved in v nadaljevanju pojasnil, »da bo to ena izmed osrednjih tem slovenskega predsedovanja Svetu EU.« Sicer Slovenija v celoti sledi smernicam EU na tem področju, je še pojasnil.


Javnost je še premalo seznanjena s tem, kaj prinaša nova 5G tehnologija, zato je potrebno delati na osveščanju bodočih uporabnikov in marketingu, sta se strinjala sogovornika.