Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Neformalno zasedanje generalnih direktorjev EUPAN v Bukarešti

Generalni direktor Direktorata za javni sektor Ministrstva za javno upravo Peter Pogačar se v Bukarešti udeležuje dvodnevnega neformalnega zasedanja generalnih direktorjev EUPAN.

Na zasedanju bodo predstavniki držav med drugim razpravljali tudi o etiki kot integralnem delu organizacijske kulture ter spretnostnih, potrebnih za e-upravo oziroma digitalnih kompetencah zaposlenih.

 

Pogačar je v razpravi na zasedanju izpostavil izziv, s katerim se srečujejo vse države članice. Gre za staranje zaposlenih v javni upravi.

 

Poudaril je, da moramo zagotoviti prenos znanja s starejših na mlajše in obratno. Starejši zaposleni imajo neprecenljive izkušnje, ki so jih pridobili v svojih bogatih karierah, mlajši pa pri uporabi naprednih tehnologij ter soočanju s hitrimi spremembami, ki so posledica digitlizacije. Izmenjava izkušenj obeh strani je zato ključna za razvoj javne uprave, je dejal Pogačar.