Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Uspešna predstavitev Slovenije na področju podatkovne analitike

V Bruslju je v torek, 4. junija 2019, potekala mednarodna delavnica z naslovom "Public sector data: stil a missed opportunity« v kateri so sodelovale različne države članice Evropske unije, med njimi tudi Slovenija.

Slovenija je na delavnici uspešno predstavila področje podatkovne in dosedanje dosežke na tem področju. Na delavnici so bili predstavljeni primeri dobrih praks s strani predstavnikov Evropske komisije ter izbrani primeri iz različnih držav - poleg Slovenije iz Italije, Irske, Malte in Nizozemske.

 

Dr. Karmen Kern Pipan iz Ministrstva za javno upravo je predstavila izkušnje in nauke, ki smo jih z ekipo na ministrstvu pridobili pri izvedbi big data pilota ter še posebej pri implementaciji poslovne inteligence s projektom Skrinja, kjer vzpostavljamo skupno podatkovno skladišče in poslovno analitiko, ki bo na voljo za uporabo državnim organom.

 

Prispevek je bil tako s strani predstavnikov Evropske komisije kot držav članic sprejet z velikim zanimanjem in odobravanjem, tako, da smo lahko ponosni na nase rezultate dela, saj potrjujejo, da gremo v pravo smer.