Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Svet ministrov Evropske unije za promet, telekomunikacije in energijo (telekomunikacije)

V petek, 7. junija 2019 bo v Luxembourgu potekal Svet Evropske unije za promet, telekomunikacije in energijo (telekomunikacije).

Svet bo na zasedanju sprejel poročilo o napredku k Predlogu uredbe Evropskega parlamenta in Sveta o spoštovanju zasebnega življenja in varstvu osebnih podatkov na področju elektronskih komunikacij ter razveljavitvi Direktive 2002/58/ES (Uredba o e-zasebnosti); sprejel bo tudi sklep o stališču, ki se v imenu Evropske unije zastopa na Svetovni konferenci o radiokomunikacijah leta 2019 (WRC-19) Mednarodne telekomunikacije zveze (ITU).


Člani sveta bodo razpravljali o prihodnosti digitalnega enotnega trga, še posebej v zvezi s kibernetsko varnostjo, inovacijami in veščinami ter sprejeli sklepe o prihodnosti visoko digitalizirane Evrope po 2020.

 

Obravnavana bo tudi Direktiva o ponovni uporabi informacij javnega sektorja (PSI), Uredba o vzpostavitvi programa za digitalno Evropo za obdobje 2021 – 2027, Uredba o vzpostavitvi Evropskega strokovnega centra za kibernetsko varnost ter mreže nacionalnih koordinacijskih centrov.

 

Ministri bodo tudi pregledali dogodke romunskega Predsedstva ter delovni program prihodnjega Predsedstva (Finske).