Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

VZPOSTAVITEV SKUPNEGA JAVNEGA NAROČANJA V ZDRAVSTVU

Poenostavitev sistema javnih naročil in vzpostavitev centralnega sistema javnega naročanja

 

 

Sistem skupnega javnega naročanja v zdravstvu prinaša jasnost, transparentnost postopka, zagotavljanje odprte in poštene konkurence in zaradi ekonomije obsega in standardizacije višjo vrednost za vloženi denar.

 

Proces javnega naročanja ni le kupovanje blaga in storitev, je zagotavljanje funkcionalnosti za državo in državljane, je orodje za vplivanje na razvoj države ter varovanje njenih interesov. Prinaša preglednost, manjšo kadrovsko obremenjenost strokovnjakov za javna naročila v bolnicah, standardizacijo predmetov javnega naročanja, preglednost in nadzor nad stanjem naročil.

 

Bolnišnice vsa naročila izvajajo v sodelovanju z Ministrstvom za zdravje in Ministrstvom za javno upravo ter pri tem uporabljajo programsko aplikacijo e-Katalog in standardizirano specifikacijo javnega naročila.

 

V prihodnje bodo vključeni javni zavodi vsa naročila izvajala na podlagi poenotene specifikacije javnega naročila, pri čemer bodo aktivno uporabljali programsko orodje e-Katalog.

 

Nabor predmetov naročil določi in potrdi Ministrstvo za zdravje. Glavni cilji pa so podpisane krovne pogodbe med Ministrstvom za javno upravo, Ministrstvom za zdravje in izbranimi dobavitelji ter podpisane neposredne pogodbe med bolnicami in dobavitelji.

 

Gre za skupni vladni projekt, ki ga koordinira Kabinet predsednika vlade RS - Vladna projekta pisarna.

 

Podrobnosti o omenjenem vladnem projektu.