Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

ELEKTRONSKO JAVNO NAROČANJE

Javna naročila na e-dlani.

Ste vedeli, da je od 1. 4. 2018 obvezno elektronsko oddajanje ponudb?

 

Z izvedbo projekta e-javno naročanje bo omogočeno BREZPLAČNO izvajanje postopkov javnih naročil od začetka do konca v »brezpapirni« obliki.

 

Stremimo k vzpostavitvi poenostavljenih in racionaliziranih postopkov oddaje javnih naročil, povečanju transparentnosti, konkurenčnosti in gospodarnosti pri porabi javnih sredstev, prihranku časa, znižanju stroškov in zmanjšanju administrativnih ovir. Sporočanje in izmenjavo informacij med naročniki in ponudniki v elektronski obliki bo omogočal enotni informacijski sistem.

 

Če ste naročnik in še niste prejeli ponudb ali prijav preko portala eJN, se pridružite več kot 900 naročnikom, ki že objavljajo javna naročila na portalu ejn.gov.si/ejn2.

 

Oddajte preko portala ejn.gov.si/ejn2 prijavo na javno naročilo tudi vi!
 

 

Spomnimo:
Od 1. 4. 2018 velja obveznost elektronske oddaje ponudb, pred tem pa so lahko naročniki, z uporabo elektronske obratne dražbe, izvededli elektronski postopek javnega naročila. Poleg eDražb in elektronskega Portala javnih naročil (portal za elektronsko objavo javnih naročil in dokumentacije) so bili v sistemu elektronskega javnega naročanja vzpostavljeni še trije moduli, eNabava (ki ureja interni postopek priprave dokumentacije pri naročniku in je povezan z drugimi zalednimi sistemi), eKatalog, ki v tem trenutku vsebuje skoraj 5.000 različnih artiklov za naročnike in modul eDosje, ki je povezava zbirk različnih uradnih evidenc, ki jih je potrebno preveriti v postopkih javnega naročanja in preko katere se je npr. v letu 2017 opravilo preko 110.000 poizvedb na različne vire.

 

Na ministrstvu smo spomladi 2018 razvili tudi modul eOddaja, ki bo povezana z vsemi zgoraj navedenimi moduli in omogoča sprejem elektronske ponudbe.