Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

ENOTNA POSLOVNA TOČKA

EPT - Vse na enem mestu in samo enkrat!

 

Poslovnemu subjektu želimo preko Enotne poslovne točke - EPT nuditi vse informacije o pogojih za poslovanje, ki so predstavljene na uporabniku prijazen način – enostavno, strukturirano in jasno.

Operacija enotne poslovne točke (EPT) je usmerjena v razvoj in nadgradnjo elektronskih storitev in informacij za poslovne subjekte. Povezala bo vse ključne akterje s katerimi posluje poslovni subjekt in omogočila preglednost obveznosti, ki jih ima poslovni subjekt do države na enem mestu in samo enkrat. S  celostnimi, ažurnimi in jasno predstavljenimi vsebinami in postopki bo enotna poslovna točka dvignila zaupanje uporabnikov do državnih spletnih storitev, znotraj posameznih institucij pa dvignila preglednost, medsebojno izmenjavo podatkov in posledično učinkovitost.


Na portalu SPOT želimo zagotoviti ažurnost vsebin skladno z Enotno uredniško politiko ter uporabnikom odgovoriti na temeljno vprašanje: Na kakšen način lahko opravljam svojo dejavnost / poklic in kaj potrebujem za opravljanje določene dejavnosti/poklica?


Cilji operacije so povečati funkcionalnost portala SPOT (Slovenska poslovna točka), ponuditi čim več elektronskih postopkov, doseči večjno obiskanost in uporabnost portala s strani poslovnih subjektov.