Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

ZGODOVINA UPRAVNE AKADEMIJE

 

Upravna akademija je osrednja organizacijska enota v državni upravi, ki je zadolžena za sistematično in permanentno pripravo in izvajanje horizontalnih programov usposabljanja in izpopolnjevanja javnih uslužbencev, torej tistih, ki so skupni za vse organe državne uprave, ter spremljanje in analiziranje stanja na področju izobraževanja, usposabljanja in izpopolnjevanja javnih uslužbencev na ravni države.


Pristojna je za stalno sistematično in enotno usposabljanje javnih uslužbencev, evalvacijo obstoječih in razvoj novih programov usposabljanja in izpopolnjevanja ter organizacijo in izvajanje strokovnih izpitov in preizkusov znanja.

 

 


Upravna akademija je bila ustanovljena 1. januarja 1997 kot organizacijska enota Ministrstva za notranje zadeve.

1. aprila 2005 je Upravna akademija postala del Ministrstva za javno upravo.

Od 1. oktobra 2008 do 1. decembra 2009 je delovala pod nazivom Sektor za usposabljanje in strokovne izpite javnih uslužbencev Direktorata za javni sektor v Ministrstvu za javno upravo, od takrat naprej pa ponovno z imenom Upravna akademija.

Od 10. februarja 2012 dalje je Upravna akademija sektor Direktorata za javni sektor Ministrstva za pravosodje in javno upravo.

Od 14. marca 2013 je Upravna akademija sektor Direktorata za javni sektor Ministrstva za notranje zadeve in javno upravo, ki se je 1. junija 2013 z Zakonom o državni upravi preimenovalo v Ministrstvo za notranje zadeve.

 

Upravna akademija od 18. septembra 2014 deluje v Ministrstvu za javno upravo.